aparat-dentar-damon

Aparatul ortodontic Damon – un zâmbet sănătos în cel mai scurt timp

Alegerea unui aparat ortodontic potrivit danturii îmbunătățește sănătatea orală și ameliorează disconfortul estetic, creând un zâmbet natural, care îți oferă un plus de încredere.

Ce este ortodonția?

Atunci când vorbim de diagnosticarea și tratarea anomaliilor dento-maxilare, ne referim la ortodonție. Dinții strâmbi, greu de întreținut, pot duce în timp la carii sau dureri la nivelul maxilarului. Cea mai populară soluție în acest caz este aplicarea aparatelor dentare. Deși o soluție pe termen lung, tratamentele ortodontice au ca rezultat un zâmbet estetic și dinți mai rezistenți în timp.

Tratamentul cu aparatele ortodontice Damon oferă pacientului un zâmbet sănătos cu dinți complet aliniați și diminuează triunghiurile negre care pot apărea în colțul gurii, în special la pacienții cu arcada maxilară îngustă sau cu dinții înclinați spre interior.

Ce este și cum funcționează aparatul ortodontic Damon?

Ce este cu adevărat deosebit la acest sistem, diferit de aparatele ortodontice convenționale? Confortul și timpul redus al tratamentului care oferă pacientului un zâmbet larg și sănătos.

Sistemul Damon este unul fix, pasiv, format din brackeți autoligaturanți. Comparativ cu brackeții clasici care păstrează arcul în slotul brackeților cu ajutorul unui modul elastic sau a unei ligaturi metalice, brackeții Damon sunt prevăzuți cu o clăpiță care face acest lucru.

Brackeții autoligaturanți permit arcurilor o libertate mai mare de mișcare în slot, reducând astfel fricțiunea dintre dinte și bracket, ceea ce face ca tratamentul cu sistemul Damon să fie mult mai confortabil.

Medicul specialist ortodont dr. Corina Netcu de la ESdent ne explică pe larg beneficiile purtării aparatului ortodontic cu sistem Damon.

Beneficiiile aparatului ortodontic Damon

Filosofia acestui sistem se bazează pe folosirea unor forțe mici pentru deplasarea dinților în poziția lor corectă, reducând astfel fricțiunea. Alături de arcurile cu memorie, aparatul mișcă dinții într-un mod mult mai eficient.

  • este un sistem delicat care reduce disconfortul pacientului și numărul de ședințe necesare pentru finalizarea tratamentului
  • de cele mai multe ori nu este neaparat necesar să se apeleze la extracții pentru a remedia supraaglomerarea dinților.
  • lipsa legăturilor elastice îmbunătățește igiena orală

Sistemul Damon este disponibil în 2 variante: DamonQ cu brackeți metalici și Damon Clear cu brackeți fizionomici, transparenți, rezistenți la colorare. Practic, cu sistemul Damon Clear este posibil ca cei din jur să nu își dea seama că purtați aparat dentar. Astfel, lipsa legăturilor elastice și rezistența la colorare, face ca brackeții Damon Clear să fie o soluție estetică superioară pentru pacienți.

Pe lângă confortul sporit, estetica superioară și rezultate deosebite asupra zâmbetului, tratamentul ortodontic cu brackeți Damon se realizează într-un timp mai scurt și cu un număr redus de vizite la medicul ortodont.

Alege aparatul ortodontic potrivit nevoilor tale și programează-te la una dintre clinicile ESdent Brașov, online sau la numărul 0773.808.111 

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH