Endodonție

Endodonție

Edodonția este specializarea stomatologică ce previne și tratează afecțiunile pulpei dentare (nerv dentar). Tratamentul endodontic, cunoscut și sub denumirea de tratament de canal, este una dintre cele mai întâlnite intervenții în cabinetul stomatologic.

Principalul scop al unui tratament de canal este salvarea dintelui afectat. Trauma pierderii unui dinte are un efect extins, afectând și alți dinți, sau chiar eficiența masticării și a sistemului digestiv. Un dinte lipsă se poate înlocui printr-un implant, dar nimic nu este mai valoros decât păstrarea dintelui și a rădăcinii naturale.

Sună-ne acum pentru o programare!

0
CLINICI MODERNE în Brașov
0
MEDICI STOMATOLOGI
0
ANI de EXPERIENŢĂ
0
de PACIENȚI TRATAȚI

Tratamentul endodontic

Pulpa dintelui (nervul) este un țesut cu multe terminații nervoase care susțin formarea dintelui în cursul erupției naturale. După ce dintele este complet format, pulpa dentară își pierde orice funcționalitate. Astfel, ea poate fi eliminată fără a avea vreun efect asupra dintelui.

Când nervul dentar este afectat se recomandă îndepărtarea lui. Procedura presupune eliminarea rădăcinilor, sterilizarea canalelor radiculare și obturația acestora.

Tratamentul endodontic asigură păstrarea dintelui și a funcționalității acestuia chiar dacă pulpa dentară a fost afectată.

Noul standard – tratamentul endodontic asistat la microscop

Pulpa dintelui (nervul) este un țesut cu multe terminații nervoase care susțin formarea dintelui în cursul erupției naturale. După ce dintele este complet format, pulpa dentară își pierde orice funcționalitate. Astfel, ea poate fi eliminată fără a avea vreun efect asupra dintelui.

În timpul tratamentului endodontic medicul stomatolog are nevoie de un câmp vizual cât mai detaliat. Cum mâinile umane pot să îndeplinească sarcini cu o precizie mai mare decât poate să vadă ochiul uman, utilizarea microscopului în tratamentele endodontice permite medicului stomatolog să realizeze o intervenție precisă și corectă. Avantajele majore ale utilizării microscopului sunt mărirea superioară a zonei de lucru și iluminarea coaxială calibrată, cu beneficii unice pentru cea mai importantă persoană din cabinet: pacientul.Tratamentul endodontic asigură păstrarea dintelui și a funcționalității acestuia chiar dacă pulpa dentară a fost afectată.

Avantajele tratamentului endodontic sub control microscopic

cazurile mai dificile pot fi tratate cu succes, datorită accesului optim

siguranța unui diagnostic sigur, oricare ar fi gradul de dificultate al cazului

precizia tratamentului endodontic - găsirea și îndepărtarea cu exactitate a pulpei dentare, fără a cauza deteriorarea inutilă a dintelui

tratament confortabil și corect: elimină posibilitatea de deteriorare inutilă a țesuturilor care înconjoară o zonă vizată, reducând riscul de infecție postoperatorie și minimizând timpul petrecut de pacient sub tratament

Tratamentul endodontic la Esdent

Tratamentul de canal depinde de mai mulți factori, cum ar fi gradul de infecție, numărul de canale și gradul de calcifiere al acestora, sau de anatomia dintelui. Astfel, tratamentul poate fi finalizat în cadrul unei singure vizite, sau poate fi nevoie de mai multe intervenții.

La ESdent ne asigurăm întotdeauna că obținem cel mai bun rezultat posibil, susținut și de tehnologia de vârf din cabinete. Astfel, tehnologiile de ultimă generație ne permit să oferim un tratament endodontic precis, dar și confortabil pentru pacient.

Proceduri complexe, tratamentele endodontice au nevoie de o atentă planificare și implementare.

Vă așteptăm la un consult stomatologic pentru a decide împreună cea mai bună soluție pentru un zâmbet sănătos.

Întrebări frecvente:

  • sensibilitate sau durere la atingere sau mușcătură
  • ganglioni umflați în jurul gâtului sau a capului
  • umflarea țesuturilor moi

După ce dintele este „amorțit”, se deschide o mică zonă în camera pulpei. Apoi, se localizează și se măsoară canalele, astfel încât acestea să poată fi curățate, obturate și sigilate cu o coroană temporară.

Dintele trebuie restaurat peste câteva săptămâni, timp în care zonele din jurul rădăcinilor se vor vindeca. Progresul acestei vindecări trebuie verificat încă odată după o perioadă de 6 luni, când este recomandat să reveniți pentru un control.

Tratamentul de canal nu este mai inconfortabil decât o obturație obișnuită (plombă), nu provoacă durere, ci ameliorează durerea provocată de infecția pulpei dentare.

Prin progresele tehnologice și procedurale s-a ajuns la posibilitatea realizării unui tratament cu grad scăzut de disconfort, de multe ori realizat într-o singură vizită la clinică. Majoritatea pacienților declară că este o procedură nedureroasă.

În zona tratată poate exista un ușor disconfort sau sensibilitate, pentru câteva zile, care pot fi controlate cu medicamente anti-inflamatoare. Se recomandă evitarea presiunilor puternice pe dinte, până când se va monta coroana permanentă, la câteva zile după tratament.

Beneficiu cel mai important al tratamentului de canal este salvarea dintelui. Extracția poate duce la alte probleme dentare, precum strâmbarea dinților, problemele de malocluzie, disconfort creat de tulburări articulare temporomandibulare.

Endodonții sunt specialiști în stomatologie, cu cel puțin doi suplimentari de formare specializată. Pentru a trata pacienții rapid și confortabil, endodonții de la clinica ESdent utilizează tehnologie de ultimă generație: microscoape, imagistică digitală, instrumente cu ultrasunete și fibră optică.

Tarife endodonție

CategorieDenumire tratamentTarif
EndodontieDezobturare + obturatie canal la microscopde la 700 lei
EndodontiePulpectomie vitala canal la rotativ - include o anesteziede la 220 lei
EndodontiePulpectomie vitala cu obturatie canal la rotativ - include o anesteziede la 385 lei
EndodontiePulpectomie vitala si obturatie canal la microscop - include anestezie si sistem digade la 650 lei
EndodontieTratament la microscop210 lei
EndodontieTratament radicular110 lei
EndodontieTratamentul abcesului parodontal120 lei
EndodontieTratamentul cu hidroxid de calciu110 lei

Echipa medicală:

Articole de specialitate:

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH