implantologie totala fixa

Implantologia totală fixă – o soluție minim invazivă pentru un zâmbet natural, plin de încredere

Boala parodontală sau alte afecțiuni stomatologice pot conduce la pierderea dinților și, implicit, la pierderea încrederii în sine a pacienților. Zâmbetul și încrederea pot fi recuperate ușor printr-o reabilitare totală fixă imediată.


Reconstrucția totală a danturii, cu implanturi și lucrări fixe imediate – tehnica All-On-4 sau Total fix, reprezintă o procedură chirurgicală de înlocuire a tuturor dinților de pe o arcadă sau, pentru cazurile severe, de pe ambele arcade. Fie că pacientul suferă de boala parodontală în stadiu terminal sau maxilarul este edentat total, dinții sunt înlocuiți cu implanturi dentare, care reușesc să redea funcționalitatea și aspectul natural al zâmbetului în proporție de 99%.

Lipsa unuia sau a mai multor dinți este una dintre cauzele de disconfort fizic și psihic care pot afecta calitatea vieții pacienților. În cazurile grave, atunci când lipsesc mai mulți sau chiar toți dinții de pe una dintre arcade, nu este afectat numai aspectul general al persoanei, dar și starea de sănătate. Edentațiile pot împiedica masticarea anumitor tipuri de alimente, conducând spre o alimentație precară ce se poate transforma în carențe și boli ale altor sisteme și organe ale corpului.

Decizia de a apela la serviciile de implantologie este un pas către recăpătarea unui zâmbet natural, important pentru orice pacient. Procesul de reabilitare totală fixă, pe cât de complex, pe atât de necesar, ajută pacienții să redobândească zâmbetul de altă dată și funcționalitatea cavității bucale.

implantologie totala fixa

Care sunt avantajele reabilitării totale fixe prin implant dentar?

Medicul implantolog Viorel Carp ne explică avantajele procedurii de reabilitare totală fixă:

„Este o procedură rapidă, minim invazivă, cu rezultate estetice și funcționale foarte apropiate de dentiția naturală.”

Cine poate apela la reabilitarea totală fixă?

  1. Persoanele care poartă proteză dentară mobilă

Protezele dentare mobile purtate pe o perioadă îndelungată pot avea efecte negative asupra mușcăturii și a masticației. În plus, acestea pot deveni incomode și chiar dureroase, cauzând răni ce pot duce mai departe către infecții dacă nu sunt tratate corespunzător. Protezele mobile nu reprezintă o alternativă permanentă pentru rezolvarea edentațiilor și trebuie schimbate atunci când gradul de menținere pe gingie este scăzut – în medie protezele mobile pot fi folosite între 4 și 6 ani.

  1. Pacienților afectați de boala parodontală

Cunoscută sub numele de „parodontoză”, boala parodontală avansată poate conduce la pierderea dinților, creând dezechilibre la nivelul danturii. Lipsa unui dinte va determina o distribuție inegală a forțelor masticatoare, conducând la deplasarea celorlalți dinți către locul edentației. Astfel, treptat, întreg echilibrul cavității bucale poate fi afectat.

  1. Pacienții cu edentație totală

Pentru cazurile cu edentație totală, protezele dentare nu mai reprezintă o variantă pentru recăpătarea zâmbetului. Atunci când toți dinții de pe una dintre arcade lipsesc, protezele nu au unde să fie prinse, iar pacienții sunt nevoiți să își adapteze alimentația pentru mestecarea cu gingia, fapt care poate conduce la răni gingivale și afecțiuni osoase la nivelul mandibulei și/sau maxilarului.

Ce presupune reabilitarea totală fixă?

Reabilitarea totală este o primă etapă care oferă o lucrare provizorie în aceeași ședință cu etapa chirurgicală, care va fi purtată de pacient pentru o perioadă de 6 luni. Acestă lucrare este astfel concepută încât să ofere funcționalitățile pentru o mușcătură și masticație corecte.

implant-dentar-total

După cele 6 luni în care se testează mușcătura și masticația cu ajutorul lucrării provizorii, pacientul va primi o lucrare fixă definitivă. Lucrarea provizorie este prevăzută cu 10 dinți poziționați până la limita implanturilor înclinate, astfel încât să nu forțeze implanturile poziționate în os.

Conceptul presupune inserarea a 4 implanturi per maxilar: 2 implanturi poziționate paralel, în zona frontală și 2 implanturi înclinate, cu rolul de a ocoli formațiunile anatomice importante (sinusurile maxilare în partea superioară și canalul mandibular la maxilarul inferior).

Până la următoarea etapă, cea de fixare a lucrării dentare definitive, dantura provizorie este perfect funcțională fără să afecteze în vreun fel  activitatea socio-profesională de zi cu zi a purtătorului.

Beneficiile reabilitării totale fixe pe bază de implanturi:

  • siguranță și confort: se elimină complet riscul de cădere sau deplasare în timpul vorbirii sau mestecării;
  • estetică și încredere: implanturile sunt foarte asemănătoare cu dinții naturali și nu vor afecta vorbirea;
  • nutriție sănătoasă: implanturile permit pacienților să consume orice tipuri de alimente, de la mere până la morcovi, fără teama de deplasare a dinților.

IMPORTANT • 12-14 iunie - toate locațiile vor fi închise. Echipa Esdent participă la cursuri de perfecționare. Revenim cu tratamente mai bune și mai performante!
+

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH