Proteza dentară fixă pe implanturi, cât costă și ce presupune tratamentul

Proteza dentară fixă pe implanturi, cât costă și ce presupune tratamentul

Proteza dentară fixă pe implanturi este o soluție fiabilă pentru cei care au toți dinții lipsă pe o arcadă. Tratamentul începe cu o consultație de ansamblu pe baza unei tomografii computerizate. În urma investigației, se stabilește calitatea și cantitatea osului, la fel se ia în considerare starea arcadei opuse, forțele masticatorii generate și limitele anatomice.

După examinare, medicul stomatolog va spune cu aproximație cât vor costa implanturile dentare și procedurile asociate tratamentului, care sunt cele mai potrivite tipuri și care sunt avantajele/riscurile adiacente. La fel se stabilește dacă va fi nevoie de alte intervenții precum, adiție osoasă sau sinus lifting.

Inserția implanturilor dentare

Implanturile dentare pot fi inserat, chiar în momentul când se efectuează extracțiile dinților/rădăcinilor dentare sau poate fi efectuată separat, după o perioadă scurtă sau lungă de timp, din momentul extracțiilor. Operația de inserare a implanturilor durează în mediu 90 minute (timpul poate varia, de la caz la caz).

După inserarea implanturilor dentare, va urma o perioadă de vindecare postoperatorie, care durează între 3-14 zile. În această perioadă va fi nevoie să respecți un anumit regim și să renunți la unele obiceiuri care sunt contraindicate, medicul stomatolog chirurg îți va comunica întreaga listă.

În paralel este posibil de efect și o poteză provizorie, ea va masca lipsa dinților până când va fi creată și fixată proteza permanentă. Proteza provizorie diferă de proteza fixă permanentă, prin materialul din care este executat și prin funcționalitatea ei.

După o perioadă de 4-6 luni vei reveni la o consultație, iar medicul stomatolog va examina cât de bine s-au integrat implanturile dentare cu osul, dacă nu există complicații care necesită un tratament adițional. În cazul în care totul derulează conform planului de tratament, la necesitate medicul va fixa bonturile protetice, care vor modela gingia și vor crea locul de fixare pentru proteza fixă permanent (bonturile pot fi fixate și în momentul când se inserează implanturile).

Implant_dentar_brasov_megagen

Crearea protezei fixe permanente și fixarea ei pe implanturi

Înainte de a confecționa proteza dentară fixă permanentă sau provizorie, se efectuează măsurătorile necesare, prin amprentarea dentară digitală sau clasică. Această metodă permite efectuarea unei proteze dentare fixe care este asemănătoare vizual și funcțional cu dinții naturali lipsă.

Înainte de a fixa proteza permanentă, vor fi câteva vizite la medicul stomatolog, el va măsura proteza dentară, iar în cazul în care va fi nevoie să ajusteze, o va face, astfel ca proteza să fie funcțională, integrată ergonomic dar și să nu creeze disconfort la nivelul gingiei.

Proteza_dentara_pe_implanturi_esdent

  • Durata tratamentului: În aproximativ 4-7 luni de la inserarea implanturilor dentare, va fi fixată deja lucrarea protetică finală.
  • Ședințe: Numărul de ședințe variază: de la 6 pâna la 10.
  • Notă: Pentru fiecare pacient în parte tratamentul are o durată diferită de timp, poate include unele etape intermediare care nu se regăsesc în articol. Ca să știți exact care sunt etapele tratamentului pe un anumit caz particular, consultați medicul specialist.

Protetica_dentara_implantologie_esdent_calea_bucuresti4

O pacientă fericită care a beneficiat de restaurare completă a danturii. Tratament a fost efectuat în clinicile Esdent, inserarea implanturilor a fost efectuată de dr. Carp Viorel, iar lucrarea protetică a fost efectuată de dr. Agop Dragomir.

Pentru un consult de specialitate vă invităm să vă programați online la una dintre clinicile Esdent Brașov.

IMPORTANT • În perioada 24-26 mai clinica Esdent Carpaților este închisa pentru lucrări de mentenanță. Pentru urgențe sau programări, vă așteptăm la clinica Esdent Calea București • Vineri 08:00-21:00 - Sâmbătă 8:00-21:00 -Duminică 08:00-16:00.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH