proteze dentare

Proteza dentară, o alternativă eficace pentru o viață mai bună!

Pentru cele mai multe persoane ce se luptă cu pierderea dinților, proteza dentară a devenit o alternativă excelentă pentru recuperarea acestora, dar și a încrederii de sine!

Ce trebuie să știm despre proteze? Există mai multe tipuri de proteze și anume:

  • Protezele dentare totale: sunt concepute să înlocuiască toți dinții care lipsesc de pe o arcadă (maxilar sau mandibulă).
  • Protezele dentare parțiale: completează spațiul liber lăsat de pierderea câtorva dinți. Acestea pot fi mobile sau fixe. Proteza dentară fixă mai poartă denumirea de „punte dentară”. Este foarte confortabilă și are un grad estetic și fizionomic deosebit. Se stabilizează permanent, cu ajutorul unui ciment dentar. Proteza dentară mobilă se fixează de ceilalți dinți prin intermediul unor „croșete” (cleme metalice), ce pot fi stabilizate pe dinți sau în afara acestora, în funcție de situația clinică a pacientului. Este mobilă deoarece pacientul are posibilitatea extragerii acesteia din cavitatea bucală atunci când își dorește.
  • Proteza dentară scheletată: este mobilizabilă, fiind una dintre cele mai stabile proteze, datorită sistemelor speciale de retenție (capse, culise, bare telescopice și croșete turnate).
  • Proteza dentara flexibilă: realizată dintr-un material cu un grad mai mare de elasticitate decât acrilatul. Se recomandă în general pacienților cu un câmp protetic defavorabil.
  • „Supraproteza”: poartă această denumire deoarece reprezintă o proteză totală, care acoperă dinții restanți sau, dupa caz, implantele dentare. Ținând cont de diversitatea de proteze existente pe piață, un consult la medicul stomatolog o să vă fie foarte util pentru a avea proteza cea mai potrivităă pentru dumneavoastră!
proteza dentara

Cum efectuăm o igienă corectă în condițiile în care suntem purtătorii unei proteze?

  • Sub un jet de apă trebuie eliminate resturile de mâncare, însă cu mare atenție;
  • Protezele dentare se spală cu periuța de dinți și cu o pastă neabrazivă (sau cu apă și săpun); aceasta operațiune trebuie făcută după fiecare masă;
  • Înainte de a o utiliza este important să clatești proteza sub un jet blând de apă rece;
  • De asemenea, trebuie acordată o atenție deosebită cavității bucale, se recomandă  efectuarea de gargară cu apă de gură dezinfectantă.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH