Tratament ortodontic de specialitate cu aparat de corectie Carriere Motion 3D

Cazurile ortodontice complicate, în care oasele mandibulare nu sunt aliniate corect, sunt tratate ușor cu ajutorul aparatului de corecție Carriere Motion 3D.

Prin designul său elegant, estetic și non-invaziv, aparatul Carriere Motion 3D este mai confortabil de purtat față de clasicele elastice intermaxilare, și poate scurta durata tratamentului ortodontic cu până la 6 luni. Oferind o forță naturală, blândă și uniformă pentru mișcarea molară, aparatul Carriere Motion 3D rezolvă probleme complexe aproape fără efort.

Când se folosește?

Carriere Motion 3D se recomandă pacienților care au maxilarul mai în față în raport cu mandibula, formând o malocluzie. În dentiția permanentă, această malocluzie se numește clasa a II-a angle, care se tratează prin extracții dentare în scop ortodontic, sau prin purtarea unor elastice intermaxilare la finalul tratamentului cu aparat dentar fix.

Elasticele intermaxilare sunt incomode pentru cei care le poartă și pot deveni problematice în situațiile în care pacienții nu sunt cooperanți, prelungind perioada în care trebuie urmat tratamentul ortodontic. Totodată, elasticele intermaxilare pot provoca o serie de efecte secundare.

Cu ajutorul unui aparat Carriere Motion 3D, malocluziile clasa a II-a angle se transformă în ocluzii de clasa I. Aparatul împinge dinții maxilari în spate, aducând mandibula puțin mai în față în raport cu maxilarul, într-o poziție optimă pentru articulația temporo-mandibulară.

Adriana Sim, medic ortodont ESdent oferă detalii despre acest tip de aparat și tratamentul asociat:

Din ce este format aparatul de corecție?

Carriere Motion 3D este compus din două bare speciale, plasate bilateral pe canin și molar și funcționează tot pe bază de elastice. Aparatul se fixează pe dinți la începutul tratamentului, înainte de fixarea aparatului dentar fix, fiind nevoie de cooperare maximă din partea pacienților pe timpul tratamentului ortodontic.

Cât timp trebuie purtat aparatul Carriere Motion 3D?

Pentru a oferi rezultate optime într-un timp cât mai scurt, medicii ortodonți recomandă purtarea aparatului timp de 22 de ore pe zi. Elasticele pot fi îndepărtate atunci când pacientul mănâncă sau se spală pe dinți, urmând să fie plasate din nou pe aparat imediat ce pacientul a terminat de mâncat (sau după ce s-a spălat pe dinți). Dacă elasticele sunt purtate conform recomandărilor, malocluziile de clasa a II-a angle se corectează în 3 – 4 luni, iar aparatul Carriere Motion 3D poate fi înlocuit cu aparatul dentar fix. 

Care sunt avantajele purtării aparatului Carriere Motion 3D?

 • Timp de tratament mai scurt

  Aparatul de corecție este așezat înainte ca brackeții să fie montați pe dinți pentru o mișcare mai rapidă a dinților. Astfel, este scurtat timpul de tratament cu brackeți cu până la 6 luni.

 • Plăcut estetic

  Designul unic face ca aparatul să treacă neobservat de cele mai multe ori.

 • Nu afectează vorbirea

  Calitatea vorbirii nu este afectată la fel ca în cazul purtării altor tipuri de aparate dentare.

 • Nu este necesar un aparat facial

  În trecut, malocluziile puteau fi tratate cu aparate voluminoase și incomode, care afectau aspectul feței pacientului.

 • Design elegant, cu profil redus

  Profilul redus și suprafața netedă îl fac să fie confortabil de purtat, fără zgârieturi pe buze sau obraji.

 • Igiena orală bună

  Aparatul de corecție Carriere Motion 3D este ușor de curățat și permite o igienă orală corectă atunci când elasticele nu sunt montate.

Pentru un consult ortodontic de specialitate și planuri de tratament adaptate nevoilor, vă așteptăm la ESdent Brașov – 0733.023.577 

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH