alegerea pastei de dinti, sfaturi

Cum alegem corect pasta de dinți?

Cu toții cred că suntem bulversați când intrăm într-un super-market și vedem o gamă atât de diversificată în ceea ce privește pasta de dinți. Fiecare marcă de pastă de dinți are mai multe game, fiecare având diverse efecte. Astfel, găsim pe rafturi pastă de dinți împotriva tartrului, pasta de dinți care previne parodontoza, care luptă pentru albirea dinților, etc. Astfel, alegerea unei paste de dinți devine cu adevarat o problemă amețitoare. Pentru a reusi să luați o decizie bună, vă prezentăm care sunt câteva dintre cele mai importante criterii pe care pasta de dinți trebuie să le îndeplinească!

Extrem de important, după cum spun medicii stomatologi din cadrul clincii Esdent, este ca atunci când ne alegem pasta de dinți aceasta să fie potrivită nevoilor danturii noastre. De aceea, o vizită la medicul stomatolog poate rezolva cu ușurință această problemă, medicul putându-vă recomanda pasta de dinți de care aveți nevoie. De asemenea, studiile arată, că atât timp cât pasta de dinți conține fluor, nu este foarte importantă marca pe care o alegem. Fluorul luptă împotriva cariilor și a depunerilor de tartru, deci este foarte important să ne îndreptăm atenția spre acest „ingredient” pentru o acțiune eficientă. Conținutul pastei de dinți poate varia în funcție de producător și de scopul ei principal, însă toate ar trebui să aibă o serie de componente comune, printre care:

• Fluor;

• Agenți abrazivi;

• Arome;

• Umectanți;

• Agenți de vâscozitate (de îngroșare);

• Detergenți.

Ceea ce este foarte important, este faptul că pasta de dinți trebuie să fie aprobată de către Asociația Medicilor Dentiști din România. Această aprobare este trecută pe ambalajul pastelor care corespund normelor de siguranță, astfel încât clientul să fie informat când alege produsul respectiv.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH