Profilaxia dentară

Profilaxia dentară are ca obiectiv atât prevenirea îmbolnăvirii dentare, cât și preîntâmpinarea complicațiilor în cazul afecțiunilor deja existente.

Profilaxia eficientă constă în controale periodice efectuate o data la 6 luni, când este recomandată și igienizarea dentară, în felul acesta putându-se depista și o eventuală îmbolnăvire dentară sau parodontală.

Igienizarea realizată în cabinetul stomatologic presupune efectuarea procedurilor de detartaj cu ultrasunete, periaj profesional și aplicații cu fluor. Obținerea unei igienizări complete presupune realizarea corectă a procedurilor de menținere a igienei dentare și acasa. De aceea pacienții clinicii ES Dent sunt îndrumați privind tehnicile de periaj corecte, folosirea periuțelor interdentare, a scobitorilor dentare și a aței dentare.

Profilaxia dentară constă în:

– detartraj, periaj, tratament antiinflamator, fluorizare;
– detectarea plîcii bacteriene cu ajutorul revelatorilor de placă;
– sigilarea șanțurilor și a fosetelor.

Detartraj cu ultrasunete, Prophy jet, periaj profesional

Detartrajul este procedura prin care tartrul șplaca bacteriană sunt îndepărtate de pe  suprafețele dentare (supra și subgingival). Este o procedură care trebuie efectuată periodic, prin care tratăm sau prevenim bolile parodontale.

Prophy jet – aer abraziv sub presiune – folosește particule de bicarbonat de sodiu antrenate de aer comprimat sub forma unui flux de particule prin care se curăță uniform suprafața dentară. Este mai putin abraziv comparativ cu periajul profesional și îndepărtează rapid colorările produse prin fumat sau folosirea clorhexidinei.

Este folosit cu succes în curățarea plăcii dentare și a colorațiilor din jurul aplicațiilor ortodontice sau de la nivelul implantelor.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH