Protocol strict de dezinfecție a aerului și a suprafețelor în cadrul clinicilor ESdent

Reguli stricte de protecție împotriva răspândirii virusurilor

Pe lângă procedurile deja implementate, de dezinfecție și sterilizare a instrumentarului utilizat în intervențiile stomatologice, în această perioadă am completat protocolul de dezinfectare pentru a asigura condiții sporite de siguranță.

Astfel, pentru o eficiență ridicată a procesului de dezinfecție, în clinicile ESdent se utilizează dezinfecția cu lămpi germicide, cu radiații ultraviolete cu lungimea de undă 253,7 nm spectrul UVC. Dezinfecția cu lămpi germicide este recomandată pentru utilizarea în locurile unde se solicită norme foarte stricte de igienă, precum cabinete medicale, secții de anestezie sau saloane de spital.

Prin aplicarea radiațiilor către microorganisme, precum virusuri și bacterii, acestea mor instantaneu datorită perturbării structurilor lor de celule ADN ceea ce determină incapacitatea acestora de a se reproduce și de a supraviețui.

Natura și impactul radiației UVC asupra corpului uman

Radiațiile UVC nu sunt identice cu razele UV obișnuite, cum sunt UVA și UVB. Radiația UVC este foarte puternică și dăunătoare chiar și în doze mici pentru organismele vii, afectând chiar și plantele și florile. Radiația UVC poate avea un efect biologic negativ asupra corpului uman, atât datorită intensității sale, cât și datorită duratei de funcționare. În cazul intervenției directe, chiar și o doză mică de radiații în ochii unei persoane poate provoca conjunctivită sau pielea se poate înroși, iar în cazul dozelor mari de radiații pot apărea grade diferite de arsuri.

În clinicile ESdent se utilizează în condiții de maximă siguranță lămpile pentru dezinfecția aerului și a suprafețelor, atât în cabinete cât și în sălile de așteptare. Prin protocolul de siguranță în cabinete se utilizează lămpile care dezinfectează atât aerul, cât și suprafețele. Iar în sălile de așteptare se utilizează lămpile care permit o dezinfectare continuă și constantă a aerului, fără a avea riscuri pentru cei prezenți în cameră, pentru că acestea nu emit nicio cantitate de radiații UVC.

La ESdent ești în siguranță! Programează o consultație la una din cele două clinici din Brașov – 0733.023.577

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH