mers la stomatolog

5 mituri legate de mersul la dentist

1. Detartrajul face rău dinților 

Nimic mai fals. Detartrajul este principala metodă de igienizare a dinților, și care previne atât cariile cât și riscul de pierdere a dinților.

2. Nu mă doare, deci nu este încă necesar să merg la dentist 

Fals! Multe dintre afecțiunile dentare nu dor, cum ar fi cariile superficiale, sau cele care încă nu au ajuns la nerv. O vizită la medicul stomatolog în această etapă iți poate aduce multe beneficii, inclusiv cel al economiei!

3. Dulciurile ne strică dinții! 

Adevarat! Însă este foarte important să înțelegem care este cauza principală a cariilor! Nu dulciurile în sine ne strică dinții, ci continutul ridicat de zahăr pe care multe dintre acestea îl au.

4. Trebuie să ne spălăm pe dinți după fiecare masă! 

Fals! Este important să ne spălăm de 2 ori pe zi pe dinți! Orice lucru făcut în exces dăunează! La fel și spălatul pe dinți. Astfel, făcut în exces, acesta poate irita gingia și produce sângerări sau inflamări ale acesteia. După fiecare masă putem însă să folosim apă de gură, ață dentară, fructe și legume fibroase, însă putem apela și la clasica guma de mestecat (fără să facem exces din utilizarea acesteia)!

5. Aparatele dentare nu mai au efect la adulți! 

Fals! Tehnica în ortodonție a evoluat foarte mult în ultimii ani! Astfel, un aparat dentar fix este benefic la orice vârstă! Cu siguranță, optând pentru un aparat fix sub îndrumarea atentă a medicului ortodont veți avea un zâmbet minunat și rezultatele dorite!

mers la dentist

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH