control stomatologic copii

Ortodonție și pedodonție

In cadrul programului pentru copii propus de clinica stomatologică EsDent vom anticipa creșterea și riscurile de îmbolnăvire a dințișorilor, precum și posibilitatea de a interveni la momentul potrivit în evoluția problemelor dentare cu soluții care țin de ortodonție sau de pedodonție.

Un medic specialist ortodont urmărește îndeaproape evoluția creșterii dinților copiilor și distribuția lor pe arcade. Astfel prevenim orice fel de probleme legate de carii și putem îndrepta defecte în creșterea și dezvoltarea dinților și arcadelor dentare. Punem, deci, accentul și pe tehnici de ortodonție estetică.

Erupția dinților superiori sau inferiori în spatele dinților de lapte este un lucru normal, dar care nu trebuie neglijat. Controlul medical este imperativ pentru că pot fi necesare extracții dentare. Extracțiile dinților de lapte se fac doar de către medicul specialist, ele necesitând mult discernamant întrucât, incorect conduse, pot afecta foarte grav alinierea dinților și în special a caninilor care pot ieși mult în afara arcadei, afectând astfel estetica dentară.

Vârsta la care copilul trebuie învățat să se spele pe dinți este 2 ani, iar prima vizită la cabinetul stomatologic nu trebuie să se facă mai tarziu de 2 ani și 6 luni. Aceasta este vârsta la care se termină erupția dinților de lapte și copilul prezinta 20 dințisori.

  • Indreptarea dinților se poate face cu aparate mobile doar până la vârsta de 16 ani, după care are loc osificarea și modificările nu vor mai putea fi obținute decât cu aparate dentare fixe (recuperarea fiind mai costisitoare și mai greu de făcut necesitând un specialist ortodont cu dotare specială pentru ortodonție fixă).

IMPORTANT • 12-14 iunie - toate locațiile vor fi închise. Echipa Esdent participă la cursuri de perfecționare. Revenim cu tratamente mai bune și mai performante!
+

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH